Ihmisen mittainen

Tänne saakka
Kivinen polku
Näännyttävä matka.

Tänne saakka
Vain huomatakseni:
en osaa yksin.

Pitkä matka tyhjäksi
Avuttomaksi
Ihmisen mittainen.

Ehkä myös Jumalan?

(Jaakko)

One thought on “Ihmisen mittainen

 1. Shalom. Kiitos Jaakko runostasi.
  Sait minut aatooksiini ja pohtimaan, rukoillen Isältä miten lohduttaa ja rohkaista kivikkoisella polulla kulkevaa, kärsivää ?
  Muistot uskon sisarelta saamastani kommentista kun itkin ja ihmettelin elämiseni olemiseni tuskaa rämpiessäni eteenpäin kuin nenä maata viistäen, tomun maku suussa.
  Siskoni huokaisi ymmärtäen ettei matkaamme koskaan luvattu helpoksi. Mutta nyt, kuin sanoen sekä minulle että Isälle yhtaikaa yhden ainoan sanan ” kohtuutonta”.

  Välittömästi vaikenin ja ääneti kysyin Herralta että näinkö on? Sinäkö nyt kohtuuton? Sinäkö et tietäisi ja tuntisi tuskani, epätoivoni syvyyttä ja määrää? Herra, sinäkö antaisit kohtuuttomasti; enemmän kuin jaksaisin kantaa? Sinäkö Herrani, josta kirjoitettu on että Bethlehemin tähden loisteessa enkelitkin vakuuttivat kedon paimenelle ettei tarvitse pelätä, sillä Isällä on hyvä tahto luotujaan kohtaan sillä Hän rakastaa meitä.
  Kirjoitettu on myös että älä pelkää, usko vain. Ei väellä eikä voimalla vaan Jumalan Hengellä kehoitit taistelemaan jo kauan sitten. Isä, joka Sanassa vakuuttaa olevansa hyvä paimen, jonka kanssa kulkien emme pelkää pahan sanaa ja valtaa.
  Pitäen katse Herrassa pelasti käärmeenmyrkyiltä silloin ja nyt. Kaksiteräinen miekka kädessä ja huulilla Jumalan ylistys tapahtui ihme silloin ja tapahtukoon nytkin.
  Vihollinen joutuu perääntymään ja luovuttamaan: vapauttaen Jumalan kansan palvelemaan Herraansa. Tämä on perintöosamme. Elämne, olemme ja liikumme jo Herrassa. Näin on kirjoitettu.
  Siis kohtuutonta sanoo ihminen. Minä sanon, että tapahtukoon Herran hyvä tahto Jeesuksen Kristuksen nimessä. Herra luo uutta. Hän tietää jos kuka tietää, mitä itselle kuoleminen on, sillä kellä vaiva sellainen, ollut on kuin Jeesuksen?! Nisun jyvän on kuoltava!
  Me emme jätä Herraa. Emme tahdo luovuttaen jättää, sillä olemme voittajan puolella ja Hän on luvannut olla kanssamme päiviemme loppuun asti. Hän on maksanut velkamme ja kärsinyt, jotta me olisimme vapaat. Ja kenet poika vapauttaa hän on todella vapaa. Tahto seurata Herraa riittää. Hän pitää meistä huolen ja meidän ei tarvitse muuta kuin etsiä Herraa, kysyen Hänen tahtoaan ja taivaan valtakuntaa. Herramme pitää lupauksensa huolenpidostamme, eteenkin kivikkoisella tiellä vaeltavaa kohtaan Hänen rakkautensa on takuuvarmaa, sillä savuavaa liekkiä Hän ei sammuta. Hän on juuri siellä missä on murtunut mieli ja särkynyt sydän. Odota Herraa. Hän vie aloittamansa työn meissä loppuun asti.
  Älä siis pelkää, usko vain. Herra, sinun Jumalasi on kanssasi.
  Me nostamme katseemme Herraa kohti, Hänen silmänsä näkee, korvansa kuulee. Hänen käsivartensa yltää nostamaan ja eheyttää parantaen särkyneet. Vastamäki muuttuu myötämäeksi Herrassa ja Hänen hengessään kulkien.
  🙏Isä, tapahtukoon tahtosi. Ota pois kaikki mikä vastustaa tahtosi tapahtumista ja tuo päivänvaloon kaikki pimeyden työt Jeesuksen Kristuksen nimessä aamen.
  🙏

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: