Johanneksen evankeliumin selityssarja, luku 3 osa 2

Jatkoa luvulle 3.

2 vastausta artikkeliin “Johanneksen evankeliumin selityssarja, luku 3 osa 2

  1. Tämä(-kin) oli hyvä opetus! Enpä ole koskaan tainnut ajatella tuota käärmekohtaa siltä kantilta, että miten pulassa Mooses olikaan ja ehkä tosiaan itselläänkin oli puremia. Ja miten paljon niitä käärmeitä leirissä oli, ja miten valtavasta väkimäärästä ja pinta-alasta oli kyse. Kiitos kun kuvasit sitä niin hyvin ja pyysit laittamaan silmät kiinni, se toimi, pääsin siten kiinni myös omaan tilanteeseen ja tunteisiin.

    Ja miten tunnistinkaan itseni tuosta, työssäni ihmisisten tilanteista osaltani vastuullisena. Etenkin se lohdutti, että vaikka oma toiminta/toimimattomuus näyttäisi ‘ei miltään’ ja vaikka pelkään, että ‘käärmeet’ ‘tuhoaa’ muut kun en ole ‘itse paikalla’, ei Jumala ole (koskaan!) lakannut toimimasta. Enkä minä itsessäni voi tarjota ratkaisua ‘käärmeisiin’ ja niiden ‘puremiin’. Sekin on huojentavaa muistaa. Voin sanoa sanat joista ehkä on apua, mutten itse voi pelastaa muiden elämää ‘käärmeiltä’.

    Jotenkin Jaakko sinun tapasi tuoda asioita esille puhuttelee minua todella. Uskallan yhä enemmän kohdata itsekin omaa rikkinäisyyttäni ihmisenä ja uskoa, että olen Jumalan rakastama. Ja että jossain työroolien alla on ihminen, joka haluaa murtautua ulos roolien ristipaineista ihmisen vapauteen.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: