Ahdistukset tuovat avun

“Kun jouduimme ahdinkoon, me etsimme sinua, Herra, sinun kurituksesi sai meidän suremaan ja huokailemaan.” (Jes. 26:16)

Jumalalla on elämällemme upea suunnitelma ja Hänellä on antaa meille siunauksia enemmän kuin osaamme aavistaa.

Ongelmana on, että olemme monesti niin täynnä arkisen elämämme touhuja, ettemme odota Jumalalta enempää. Varsinkin elämän hymyillessä pidämme tiukasti kiinni siunausten rippeistä unohtaen Antajan.

Jumalan sallimat vaikeudet saattavat olla elämässämme Hänen kalliimpia lahjojaan? Ahdistusten päämääränä on osoittaa meille Elämän leipää ja Lähteiden vettä. Ahdistukset avaavat meitä vastaanottamaan sitä, mitä Jumala tahtoo antaa.

Tämän päivän vaikeutesi ovat sinulle mittatilaustyötä. Ne kyllä särkevät sinussa jotakin mutta juuri siinä samassa lahjoittavat paljon enemmän.

Jos ahdistuksesi saavat sinut huutamaan Herraa Jeesusta avuksi, olet kaiken todellisen Elämän keskellä.

steve-halama-446489-unsplash

2 vastausta artikkeliin “Ahdistukset tuovat avun

  1. Me elämme särkyneessä maailmassa; meille kaikille on myös annettu vapaa tahto. En voi uskoa siihen että kaikki tämän päivän vaikeudet tulevat mittatilaustyönä Jumalalta; Hän sallii ne, mutta usein olemme ne itse aiheuttaneet tai toiset ihmiset ovat aiheuttaneet ne meille. Myös aika ja sattuma hallitsee kaikkea. Jos vaikka jonkin ihmisen lapsi joutuu väkivallan uhriksi niin on suorastaan julmaa sanoa että Jumala aiheutti sen ja saada vanhemmat miettimään kaiken ahdingon keskellä että mitä Jumala yrittää opettaa meille. Jumala auttaa meitä ahdingossamme mutta ei ne kaikki tule Häneltä. Hyvä esimerkki on myös kristittyjen vainot ja surmaamiset monissa maissa. Jumala sallii ne mutta ei ne ole Hänen toimeenpanemia.

  2. Löysin nämä blogit vasta n vuosi sitten. Nyt lueskelen vanhempia blogeja. En tiedä, kannattaako näihin enää kommentoida, mutta jos ei muuten, niin ajankuluksi kommentoin.

    Olen “Nimettömän” kommentin alkuosasta suunnilleen samaa mieltä. Ainakaan omassa elämässäni en millään pysty ajattelemaan, että kaikki ahdistukset ovat olleet Jumalan aikaansaamaa mittatilaustyötä. Kyllä oma tyhmyys ja jääräpäisyys ovat ajaneet moniin vaikeuksiin, joita en usko Jumalan halunneen.

    Mutta sattuman vaikutukseen tärkeissä asioissa en usko. Kaikki tulee kuitenkin, ainakin uskovalle ihmiselle, Jumalan valvonnan ja sallimuksen kautta. Puhuuhan Jeesus jopa hiuskarvojen laskemisesta. Jos pystymme antamaan tällaiset itse hankitut ahdistukset Jumalan käsiin, hän voi kyllä “pehmentää tärähdykset”. Mutta itsesyytöksiin taipuvalle se on vaikeaa.

Kommentoi tätä julkaisua

%d