Sydämen temppelissä kapina

“Jeesus meni temppeliin ja ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat siellä. Hän kaatoi kumoon rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysten myyjien istuimet” (Matt. 21:12)

Jerusalemin temppelialueella riehui Jeesus -niminen ukkosmyrsky. Opetuslapset vetäytyivät kauemmaksi, kun yleensä niin rauhallinen ja lempeä Opettaja riehui kuin mielipuoli.

Eikö Jeesus tiennyt, että kaatamansa pöydät olivat olemassa vain helpottaakseen temppeliin tulevia ihmisiä? Eikö Hän ymmärtänyt, että vallitseva järjestys oli hyvä kompromissi kaikille?

Paavali opettaa, että me olemme Jumalan temppeli ja Jumalan Henki asuu meissä. Opetus viittaa seurakuntayhteisöön mutta sen voi soveltaa myös yksittäiseen kristittyyn.

Jos sisälläsi kuohuu ja ikivanhat tottumukset ja uskomukset lentelevät, älä vielä huolestu. Ehkä sovinnaisuutta suurempi Vapahtaja tekee sinussa tilaa jollekin aikaisempaa suuremmalle?

Opetuslapset eivät uskoneet silmiään, kun vihasta talttunut Jeesus seisoi keskellä temppeliä parantamassa sokeita ja rampoja. Kun turha oli saanut lentää muurien yli, pääasia otti omansa. Niin tänäänkin.

Kommentoi tätä julkaisua

%d