Voimaa ilman rakkautta?

”Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulla ei olisi rakkautta, en olisi mitään” (1. Kor. 13:2).

Ajattele voivasi tuntea kaikki kristilliset teologiset kiemurat ja salaisuudet? Tai kuvittele omaavasi niin vahva usko, että vuodet järkkyisivät edessäsi? Tai miltä tuntuisi olla Suomen tunnetuin profeetta, joka puhuisi Herran sanoja toisille?

Jo yhdellä näistä kolmesta ominaisuudesta ja lahjasta olisit Suomessa lähes kaikkien kristittyjen huulilla. Saisit julkisuutta, sinua ihailtaisiin ja seuraasi haluttaisiin.

Voimaa voi olla ilman rakkautta. Sellainen voima saa ihmismassat liikkeelle mutta on Jumalan edessä arvotonta. Paavalin sanoin voima ilman rakkautta ei olisi mitään.

Voima on houkuttelevaa ja huumaavaa. Mutta valjastaa se rakkauden valjain, se on taivaallista. Voima kohottaa sen omistajan toisten yläpuolelle mutta rakkaus laskeutuu kärsivien vierelle.

Seurakunta ei kaipaa pelkkää voimaa. Se kaipaa rakkaudenmuotoista voimaa. Ristinmuotoista rakkautta. Voiman voi löytää alelaareista mutta rakkaus löytyy vain Kristuksen läheisyydestä.

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: