Osta pelto!

“Sinun luoksesi tulee Hanamel, setäsi Sallumin poika. Hän sanoo: `Aion myydä pellon, joka minulla on Anatotissa. Osta se, niin että se pysyy suvussa´” (Jer. 32: 7).

Profeetta Jeremia vapisi pelosta istuessaan vankilassa Jerusalemissa. Valtava vihollisarmeija oli kaupungin valtauspuuhissa ja tuho olisi vain ajan kysymys. Vaikka Jeremia oli ennustanut tapahtuman jo vuosia aikaisemmin, silti hän oli kauhuissaan kuin kuka tahansa muurien sisäpuolella asuva.

Minä olen varma, että Jeremia rukoili ja pyysi Herraa puhumaan jotain mikä vahvistaisi sekä häntä itseään että häntä kuulevia. Ja Herra puhui: “Osta setäsi pelto kotiseudultasi Anatotista.”

Jeremian ilme oli varmasti kuin nykypäivän teini-ikäisellä kuullessaan, että elämää voisi löytyä somen ulkopuoleltakin. Suu aukesi kunnes liikahti yhden tavun verran: “Täh?”

Nyt, kun vihollinen oli jo asettanut valtausvallit muureille ja edessä oli ennenkokematon tuho, nytkö oli aika miettiä peltoja? Mitä järkeä ostossa oli, kun tulevaisuus oli pelkkää tulta ja tuhkaa (Jer. 32: 24-25)?

Jumala vastasi Jeremialle: “Älä suotta murehti huomisesta, minä olen Jumala. Vaikka tänään näet vain epätoivoa, osta silti pelto, sillä minä määrään tulevaisuuden ja minulle ei ole mikään mahdotonta.”

Ehkä Jumala haluaa sanoa juuri sinulle tänään: “On aika ostaa pelto.” Ehkä juuri tänään on aika ulospuhaltaa kaikki sieluun kertyneet uhkakuvat, viheltää kevääntuoksuinen, ahdistuksia uhmaava duuri ja lähteä hyvän huomisen Teamspalaveriin yhdessä Isän kanssa.

Toivon pelto, 23.3.2021 KRS Live-opetus

2 vastausta artikkeliin “Osta pelto!

  1. Ihana päivän sana, niin rohkaiseva! Kun koko maailma vapisee koronaa, Herra sanoo: osta pelto. Elämä jatkuu!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: