Minä pelkään

“Mutta sinä päivänä, jona minä pelkään, minä turvaan sinuun” (Ps. 56:4).

Minä pelkään huonoja päiviä, niitä, joina taivun vastatuulessa kuin lehtensä luovuttanut vaahtera.

Pelkään hyviä päiviä. Pelkään onnea ja levollisuutta, pelkään että ne ovat vain pieniä luonnonoikkuja, jotka varoittavat seuraavasta tsunamista.

Pelkään ihmisiä. Vapisen kovia sanoja, arvioita, jotka osuvat liian syvälle sieluuni. Pelkään tietäviä ilmeitä ja merkitseviä katseita.

Pelkään sielunvihollista. Hän on päättäväisempi ja älykkäämpi kuin minä. Pelkään hänen tahtonsa lujittuvan tuhovoimassaan juuri silloin kun minä heilutan valkoista lippua.

Pelkään itseäni. Tahtoani, jonka varaan en voi laskea elämääni, tunteitani, jotka heittelevät kuin rikkinäinen kompassi. Pelkään, että en osaa kuin satuttaa itseäni ja toisia.

Minä pelkään, että pelkään. Pelkään, että en osaa lakata pelkäämästä. Pelkään, että en uskalla luopua pelon vaarallisen turvallisesta suojasta.

Mutta Sinä olet pelkoani suurempi. Olet minua suurempi, kipeitä sanoja suurempi. Olet onnen ja kivun aikoja suurempi.

Minä pelkään mutta pelkään Sinun lähelläsi. Sinun sylissäsi saan pelätä hengittäen syvään sillä Sinun otteesi minusta kestää kauhujen yössäkin.

Niin, tänään minä pelkään mutta en pelkää yksin. Sinä olet minun kanssani ja minä saan värähdellä sydämesi syvimmässä suojassa.

Minä turvaan Sinuun sillä toivolla, jonka Sinä minulle tänäänkin lahjoitat.

4 vastausta artikkeliin “Minä pelkään

  1. Olipa hyvä kirjoitus. Ja juuri ennen kuin pääsin edes tähän asti, pelko pääsi iskemään taas! 😫

    Muuten kuin minun ajatuksistani, mutta minä kyllä mielelläni luopuisin peloistani. Pelkoni eivät anna minulle “vaarallisen turvallista suojaa”.

    Herran on oltava kanssamme, koska Hän on niin Kirjoituksissa luvannut. Ilman Hänen lupauksiaan meillä ei ole yhtään mitään. Minulta olisi loppuneet syyt elää jo aikoja sitten. Ilman niitä. Terveiseni lukijoille pelkojeni keskeltä.

  2. “Älä pelkää,Hän vierelläs käy ja johdattaa,älä pelkää…” siunausta t.vanha mummo

  3. Voi,miten olikin avarasti kuvattu Pelko! Kiitos.
    Ja kuinka turvallisessa sylissä saamme myös pelätä. Se lohdutti minuakin; pelon pelkääjää -.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: