Viikon ajatus: vko 17

Täytetty työ on Jumalan valmistama Jeesuksen ristintyö, joka on kertakaikkisen täydellinen, kertakaikkisesti täytetty ja loppuun saatettu. Se on jotakin samanlaista kuin luomistyön päätteeksi 

pyhitetty lepopäivä; lepoa, jota voimme kokea Jeesuksen täydellisen työn kautta. Tästä pelastuksesta Daavid puhui jo tuhat vuotta ennen Kristusta, Jeesus toteutti tämän pelastuksen ja me olemme kuulleet evankeliumin aina tähän päivään asti ja aina uudestaan ja uudestaan maailman loppuun asti.  

Täytetty työ on kolmiyhteisen Jumalan eli Isän, Pojan ja Pyhän Hengen yhteistyötä. Jumala lähetti poikansa, Jeesus kuoli ristillä ja Pyhä Henki avaa tämän yhteyden. Pyhän Jumalan eteen ei voi mennä kuin pyhä. Siksi Jumala toteutti rakkautensa ja määräsi meidät edeltä yhteyteensä, lapsikseen Jeesuksen Kristuksen veren kautta. Jumala ei pakottanut, vaan valmisti edeltä, että vain Jeesuksen kautta voimme päästä yhteyteen Hänen kanssaan. Pelastus tarkoittaa syntien anteeksiantamista, lunastus vapaaksi ostamista. Jumalan pelko ei tarkoita pelkäämistä kuten usein ymmärrämme, vaan Jumalaan nojaamista ja turvautumista. Jumalan armoliiton vahva ajatus käy ilmi Efesolaiskirjeen 1:4 kohdasta ”…jo ennen maailman perustamista hän valitsi meidät Kristuksessa olemaan pyhiä ja nuhteettomia Hänen edessään.” eli Jeesuksen ristinkuoleman sovitus oli päätetty jo ennen maailman perustamista, ennen luomistyötä. Aivan Raamatun alkulehdillä puhutaan Jeesuksesta, ”vaimon siemenestä”, joka tallaa käärmeen pään. Saamme nojata koko painollamme tähän lunastukseen ja armoon – uskossa lapsen kaltaisena. Sinua siunaten Eija

One thought on “Viikon ajatus: vko 17

  1. Kiitos! Et arvaakaan, miten syvällisesti juuri tämä kuva puhuttelee ja hoitaa minua juuri tässä hetkessä. Siinä on täsmälleen se mitä tarvitsin ja kuitenkin, vielä enemmän kuin osasin toivoakaan.
    Sain tästä uuden, syvällisen oivalluksen/ymmärryksen Jumalan isänrakkaudesta. Valitset varmasti kuvat ja tekstit rukoillen, ja se todella tuottaa hedelmää.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.