Jumalan kansa näännyksissä?

“Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää, enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän. Silloin he hoippuvat merestä mereen, pohjoisesta itään; he samoavat etsien Herran sanaa, mutta eivät löydä” (Aamos 8: 11-12).

Minusta näyttää siltä, että Jumalan kansa on tänään näännyksissä. Me hoipumme Aamoksen ennustuksen mukaisesti sinne tänne tullaksemme ravituiksi. Mikä on vikana, kun kuitenkin opetuksia tulee joka tuutista, kristillisiä kirjoja painetaan ennätysmäärät ja käytössä on ennen näkemättömän sosiaalisen median mahdollisuudet.

Jumalan kansalle tarjotaan kyllä monenlaista ruokaa, mutta vain pieni osa siitä on todella ravitsevaa. Meitä ravitseva opetus on sellaista, jossa meille murretaan Kristus-leipää. Se on sellaista opetusta, jossa keskitytään Jeesukseen ja silloin kuulijoiden sydämen silmät kiinnittyvät Häneen.

Nykyään on monenlaista “evankeliumia”, monenlaista “armoa” ja monta eri “Jeesusta”. Vilpitön ja nälkäinen kristitty ei välttämättä enää tiedä minne menisi ja mitä sanomaa uskoisi. Monet kertovat, etteivät löydä sellaista hengellistä kotia, jossa olisi painavaa Kristus-keskeistä sanomaa esillä.

Meille tarjotaan vaihtoehtona viihdettä, kaavamaisia perinteitä tai sanomaa, jossa Jeesus on melkein riittävä ruoka ja evankeliumi melkein pelastava sanoma. Meille tarjotaan lupauksia ihmeistä ja merkeistä ja samaan aikaan ristiinnaulittu Kristus jää jonnekin taka-alalle. Risti jää taka-alalle. Ja juuri se on Raamatun mukaan Jumalan kansan pelastava uutinen ja voima.

Ristiinnaulittu Jumalan Karitsa on taivaassa huomion ja palvonnan keskuksena. Sen tulisi olla sitä meillekin tänään. Monet kyllä opettavat, että ristin luota pitää lähteä eteenpäin ja ristin korostaminen kuuluu hengellisille lapsille. Todellisuudessa juuri evankeliumi ristillä syntiemme tähden kuolevasta Jumalasta on Jumalan kansan todellinen ruoka.

Jeesus julisti, että ilman Häntä me emme voi mitään. Siis me tarvitsemme kuulla opetusta, jossa Vapahtajamme on keskuksena, uskon alkajana, päämääränä ja päätepisteenä. Kun usko Roomalaiskirjeen mukaan syntyy evankeliumin kuulemisesta, se vahvistuu samalla tavalla: kuulemalla ilosanomaa Kristuksesta Jeesuksesta.

Jos siis olet nääntynyt ja kaipaat hengellistä ruokaa, älä enää etsi vastauksia itsestäsi. Älä myöskään odota ravintoa tyhjästä hengellisestä melskeestä tai juokse erilaisten superpuhujien perässä. Ymmärrä oikein: älä odota ihmekokemusta, joka lopettaa nälkäsi kertaheitolla. Käänny sen sijaan Jeesuksen puoleen ja pyydä, että Hän ruokkii sinut. Kuuntele niitä opetuksia, jotka saavat sinut sydämesi katsomaan kohti Ristiinnaulittua ja ylösnoussutta Herraa. Hakeudu mahdollisuuksien mukaan niihin yhteisöihin, joissa Jumalan armo on esillä ja jossa sitä tarjotaan niin alas, että heikoinkin saa siitä osansa. Jumala ruokkii sinut Taivaallisella mannalla – Kristuksella Jeesuksella – ja silloin sinä tulet olemaan täynnä kiitosmieltä ja hengen hedelmää!

DSC00881

3 vastausta artikkeliin “Jumalan kansa näännyksissä?

  1. Murrettu Jeesus on salaisuus meille, voisiko sanoa näin? Osut oikeaan, ajan hengellisyys täynnä muuta..mutta miten vaikeaa voi olla erottaa aito Helmi rihkamapaljouden keskeltä. Onko niin, että sen löytää syvemmin vain kaikkensa menettänyt? Niin että epätoivoisena ikäänkuin viimeisillä voimillaan ryömii Ristiinnaulitun eteen ja jää siihen, sillä ei jaksa enää muuta. Mikään muu ei helpota sisäistä tuskaa, toivottomuutta, syyttäviä ääniä kuin näkymä Hänestä, joka otti kaikki synnit päälleen, eikä tuo kuolevan katse kiroa meitä vaan armahtaa. Yhä uudelleen

  2. Hei! Kiitos! Aihe on mietityttänyt minua. Syynä on myös ihan se, että moni arvostamani puhuja on kuollut tai kovin iäkäs. Sivustot katoavat, niille ei ole ylläpitäjiä, ne voivat kaatua. Harva jaksaa paneutua hyviin hengellisiin kirjoihin, jotka nekin lopulta häviävät. Sanaan juurtuminen on iso haaste. Jaakko, kiitos sinulle, kun tahdot välittää nuorelle polvelle Kristus-keskeistä evankeliumia.

Kommentoi tätä julkaisua

%d