Pinttyneet ajatukset ovat linnoituksia

“Sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihallisia, vaan ne ovat voimallisia Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia” (2. Kor. 10:4).

Tässä käytetyn linnoituksen merkitys on “jostakin väitteestä tiukasti kiinni pitäminen.” Linnoitus on siis sellaisia ajatuksia, joita Saatana on syöttänyt meille ja jotka olemme uskoneet. Nämä ajatukset vaikuttavat suoraan siihen, mitä ajattelemme itsestämme ihmisinä, uskovia ja mitä ajattelemme Jumalasta.

Me tiedämme Raamatun mukaan, että Saatana on syyttäjä ja hän haluaa tuhota uskomme Kristukseen nimenomaan syöttämällä meille valheita. Tällaisia valheita ovat esimerkiksi väite siitä, että olet arvoton, liian epäonnistunut ja käyttökelvoton niin ihmisten kuin Jumalankin edessä. Toinen tehokas valhe on se, ettei Jumala voi sinua rakastaa, koska et ole onnistunut elämään parempaa hengellistä elämää tai toteuttamaan Hänen tahtoaan. Saatana käyttää Raamatun Sanaa tässä työssään ja osoittaa jae jakeelta, kuinka ole epäonnistunut eri asioissa. Tosin se taitavasti jättää tietyn osa jakeista käyttämättä, kuten huomaamme Jeesuksen kiusauksissa.

Tai sitten Saatana osoittaa niitä syntejäsi, joista ei ole päässyt eroon huolimatta kaikesta katumuksestasi, parannuksenteosta, yrittämisestä ja paremmista lupauksistasi. Se kuiskaa sinulle, että et koskaan tule vapautumaan, olet tuomittu elämään syntiesi kanssa ja siksi sinun on parempi lopettaa uskon pelleilysi.

Yksi suurimmista Saatanan aseista on kysyä aralta kristityltä, että riittääkö Jeesuksen sovitustyö varmasti tämän syntien sovitukseksi? Hän osoittaa  kristityn syntien toistuvuutta ja kertoo, ettei armoa ole tehty väärinkäytettäväksi. “Kyllähän uskova lankeaa, mutta eihän nyt ihan jatkuvasti.” Tai sitten se osoittaa syntejäsi sanoen, että muiden pienemmät synnit voidaan kyllä antaa anteeksi, mutta sinun syntisi ovat aivan liian raskaat. Tai syytös jatkuu malliin “muut ovat tehneet syntinsä vahingossa ja ne Jumala armahtaa, mutta sinun syntisi ovat tahallasia! Sinä olet toiminut himojesi ja itsekkyytesi mukaan ja nyt olet Jumalan armon ulkopuolella.”

Me kaikki tiedämme näiden syytösten ja valheiden voiman. Lukuisat kristityt ovat omaksuneet nämä heille syötetyt valheet omiksi ajatuksikseen ja luopuneet uskostaan. Syytökset kuulostavat järkeviltä ja luonnollinen ymmärrys yhtyy niihin helposti. Siinä vain unohtuu yksi ratkaiseva asia: Jumalan evankeliumi.

Miten epäonnistumiseensa vangittu kristitty voidaan vapauttaa? Millä vapautetaan uskova, joka on varma olevansa Jumalan armon ja rakkauden ulkopuolella? Vastaus on se, että väärät järjenpäätelmät ja pinttyneet linnoitukset ovat hajoitettava. Paavali sanoi omistavansa tarvittavat sota-aseet tähän työhön. Hän tarkoitti Kristusta kirkastavaa sanaa, jonka Pyhä Henki valaisee linnoitusten vallassa olevalle kristitylle.

Vain Jumalan Sana – Kristus itse – voi vapauttaa meidät! Hänen Sanansa valossa linnakkeet menettävät otteensa ja valheet karisevat yltämme kuin kahleet. Nimenomaan Raamatun Sanassa Kristus vakuuttaa sinun olevan Hänen lapsensa, arvokas ja rakastettu. Hän vakuuttaa, ettei koskaan päästä sinusta irti. Hän lupaa taistella niitä syntejä vastaan, jotka orjuuttavat sinua ja Hän tulee voittamaan. Ja Hän lupaa viedä sinut perille, koska Hänellä on varattuna sinulle perintö. Hän haluaa sinun olevan siellä missä Hän tänään on – taivaassa – koska sinä olet hänelle rakas ja Hän iloitsee ja kaipaa sinua!

SAMSUNG CSC

5 vastausta artikkeliin “Pinttyneet ajatukset ovat linnoituksia

 1. Kiitos Jumala että pyhyydessäsi ja rakkaudessasi ohjaat meidät armosi turvaan. Anna anteeksi ja paranna kaikki paha pois.

  Siunaa Jaakolle ja Iirikselle perheineen voimaasi ja taivaan iloa.

 2. Voiskohan tätä soveltaa myös pakkoajatuksiin, jotka piinaavat tämän tästä. Mieleen tulee vain ahdistavampia ja hirveämpiä ajatuksia. Minulle on sanottu, että ne ajatukset pitäisi kohdata, mutta se tuntuu toisinaan arvojen vastaiselta. Ahdistus on kova ja pelko myös.

 3. Sinulle ‘Minä vain’.

  Minua kosketti tuo viestisi pakkoajatuksista. Ymmärsin sinun tarkoittavan ahdistavia ja ehkä aggressiivisia ajatuksia, jotka tuntuvat tulevan eteen aivan odottamatta – tarkoititko näin? Pakkoajatukset kumpuavat ahdistuksesta ja ahdistus itsessään ei ole tunne vaan sen saa aikaan jonkun tunteen torjuminen tietoisuudesta. Kun sitten kohtaa tuon torjumansa tunteen, olipa se vaikka pelko, viha, häpeä tai mikä vain, silloin ahdistus laukeaa. Tuo kohtaaminen on tietenkin vaikeaa, koska nuo kipeät tunteet tuottavat kipua – mitä muutakaan, koska ne ovat kipeitä tunteita. Kun suostuu tuntemaan kipeän tunteen ensin nimeämällä sen, vaikkapa sanomalla sen ääneen (‘Minua pelottaa’…), ja antamalla kivun tuntua, silloin voi alkaa kokea vahvistuvansa – niin kummalliselta kuin se tuntuukin. Kivun tunteminen ei tarkoita sitä, että kipu jäisi pysyvästi tuntumaan. Kivun kohtaamiseen suostuminen merkitsee sitä, että arvostat itseäsi – sitä, että koet juuri näin, että sinun tunteesi ovat juuri sinun omiasi.

  Etsi itsellesi apua. Etsi ihminen, joka voi kuunnella sinua ilman vaatimuksia. Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet.

 4. Nimetön, 27/08/2023, sinä kuulostat melkein Kimmolta, jonka tunnen… tosin sillä erotuksella, että tekstistäsi ei löydy ollenkaan Jumalaa, Jeesusta, Sanaa… kaikkein tärkeimmät siis puuttuvat kokonaan. Ei hyvä, ei hyvä!

  Miten sinä muuten käsittelisit pornografia-pelon? En ole “Minä vain”, vaan ihan eri kaveri, mutta tuo pakkoajatus sana pysäytti minut, koska on ollut sellaisia… (ja) ahdistuksia allekirjoittaneellakin. Ja nimenomaan p-pelkoon liittyviä. Miten sellaisia… kohdataan? Nimetön, 27/08/2023, kuulostat kirjaviisaalta, joten millaista viisautta sinulla olisi minulle tarjota maailmasta ilman Raamattua?

  En väitä tietäväni kirjoittajan “Minä vain” taustoja, mutta minusta vaikuttaa siltä, että käy(nyt) läpi samantapaisia juttuja, joita minäkin… 🤔

  Kirjoittajalle “Minä vain”: kyllä Jaakon tekstiä voi hyvin soveltaa piinaaviin pakkoajatuksiin ja ahdistuksiin. Mutta miten Sanan saisi hajottamaan ne linnoitukset? Missä määrin se sit onnistuisi? Ja kuinka lopullisesti? Kuvioon kun liittyy myös se, että mikä on Jumalan tahto – me emme voi kävellä sen yli!

  T. J. (Turku)

 5. > Etsi itsellesi apua. Etsi ihminen, joka voi kuunnella sinua ilman vaatimuksia.

  Sellaisen kun löytäisi! Kun kaikki sanovat tuota samaa, ei auttajaa voi löytyä. 🤦

  Miltä kuulostaisi, jos itse olisit se kuuntelija tarvitsevalle?

  Omassa seurakunnassani valitettavasti hyvin harva on seurakunnan tilaisuuksien ulkopuolella lähimmäinen sille, joka apua tarvitsee eli tässä tapauksessa minulle.

  … ja ennen kuin kukaan älyää ehdottaa “ammattilaisten” apua, niin siitä jo olenkin kirjoittanut täällä: https://yksinarmosta.fi/2019/10/17/mita-minulle-kuuluu

  Jotain kristittyjen keskinäisestä ahdasmielisyydestä kertoo se, että musiikkipastori voi huoletta mainita naisten periodin (kuukautiskierto) kahvipöydän ääressä seurakunnan omissa tiloissa, mutta miesten yölliset siemensyöksyt ovat kiellettyjen puheenaiheiden listalla jopa kahdenkeskisissä keskusteluissa eri sukupuolten välillä! 🤦

  Vaikka molemmat ovat “pelkkää biologiaa”. Piste.

  Ja meillä kun piti olla Jumala, jonka avulla KAIKEN pitäisi olla mahdollista. Olen mielestäni saanut jo ihan tarpeeksi todisteita siitä, että edes me kristityt emme selvästikään täysin usko siihen, mistä Raamattu puhuu. Esim. Fil. 4:13.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: