Kirja-arvio: Juokse Jaakko juokse

Kiitos, kun sain lukea kirjasi, Jaakko! Se on henkeäsalpaavan vauhdikas kertomus, jota en malttanut laskea käsistäni. Tämä kirja oli pakko ahmia samalta istumalta.

Kirja meni voimalla tunteisiin: se liikutti ja hämmensi, se on jännitteinen ja täynnä vastakohtia. Se on kertomus siitä, kuinka ihminen, eli tässä Jaakko, toimii ja elää ihailtavan järkevästi ja johdonmukaisesti, ja toisaalta niin tyhmästi, järjettömästi ja epäjohdonmukaisesti.

Juuri sellaista elämä on, kun sen uskaltaa avoimesti nähdä. Ja sinä uskallat! Tämä varmasti lohduttaa monia – ja varmasti sen rehellisyys ja avoimuus myös herättää pahennusta. Minua liikutti ja kosketti erityisesti Jaakon tarinassa näkyvä sukupolvien ketjun rikkinäisyys ja elämää leimaava hyväksynnän hakeminen. Tässä kirjassa on kauneutta ja siinä on viiltävää kipua.

Jaakko raamattukouluttajana ja hengellisen työn tekijänä on elävä esimerkki siitä, kuinka ”Tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.” (2. Kor. 4:7). Kiitos kirjasta!

Päivi Kettunen

Kirja on nyt saatavissa: Nettikirjakauppa.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: