Kaksi ihmeellistä kutsua

“Tulkaa minun tyköni” (Matt. 11:28)

“Pysykää Minussa” (Joh. 15:4)

Yhä edelleen Jeesus kutsuu tulemaan Hänen luokseen kaikkia väsyneitä, särkyneitä, syntisiä, lain mitan täyttämättömiä, yhteyden ulkopuolelle heitettyjä, yksinäisiä ja hylättyjä ihmisiä. Hän kutsuu meitä tulemaan luokseen sellaisena kuin juuri tänään olemme, jotta Hän saisi antaa meille syntimme anteeksi, ottaa meidät lähelleen ja rakastaa meitä ehdoitta. Joka näin tulee Jeesuksen luokse, rakastuu tähän ihmeelliseen Vapahtajaan ja Antajaan.

Miksi rakkautemme vuosien myötä kylmenee ja uskomme heikkenee? Syynä on se, että olemme unohtaneet Jeesuksen toisen pyynnön. Se pyyntö osoitetaan niille, jotka ovat jo tulleet Hänen luokseen. Hän pyytää meitä jäämään luokseen. Itseasiassa Jeesus ei pyydä vain pysymään hänen luonaan, vaan Hänessä.

Jeesus kutsuu meitä kristittyjä siis mitä läheisimpään yhteyteen kanssaan. Sellaiseen yhteyteen, jossa Hän saa olla sama Vapahtaja, joka Hän oli meille uskomme alussa. Hän pyytää, että olisimme edelleen – jokaisena päivänämme – Hänen armonsa ja rakkautensa piirissä ja pysyisimme siinä.

Tässä on suuri salaisuus uskomme kasvuun ja syvempään hengelliseen elämään. Se ei löydy katsomalla itseemme tai itseämme parantelemalla, vaan luottamalla Jeesukseen aina ja kaikissa asioissa. Ilman Jeesusta me emme voi mitään, mutta Hänen kanssaan voimme kaiken.

sydanmetsa

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: