Usko ja tärkeät tunteet

Kaipaisimme uskossamme kokea Jumalan läsnäoloa. Kaipaisimme kokea Raamatun lupaamaa lepoa, rauhaa, iloa ja yltäkylläistä elämää. Kaipaisimme kokea Jumalan rakastavan meitä.

Mutta tunteet heittelevät; toisena päivänä koemme Herramme selvästi ja toisena päivänä Hän vaikuttaa etäiseltä. Joinakin päivinä koemme uskon varmuutta ja lepoa, joinakin päivinä emme näe mitään ja olemme täynnä epäuskoa. Yhdessä hetkessä luotamme, toisessa epäilemme kaikkea, jopa sitä mitä olemme kokeneet Herran kanssa.

Meidän tunteita ohjaavat niin monet tekijät ja olosuhteet. Ne heittelevät eikä niiden varaan voi rakentaa. Mutta tiedätkö mitä? Jumalan tunteet sinua kohtaan eivät muutu. Hänen rakkautensa ei muutu, Hänen hellyytensä ja myötätuntonsa elämääsi kohtaan ei vaihtele eikä Hänen halunsa auttaa vähene.

Kun perustamme uskonelämämme Kolmiyhteisen Jumalan tunteiden varaan, silloin olemme turvallisella pohjalla. Mistä löydät Hänen tunteensa sinua kohtaan? Hänen Sanastaan, Raamatusta. Sitä kannattaa tutkia ja opiskella. Löydät sieltä Jumalan, joka on aina sama sinua kohtaan. Hän ei muutu tunteittemme mukaan.

Kun meidän rakkautemme kylmenee Häntä kohtaan, Hänen rakkautensa ei muutu. Kun me epäilemme Häntä, Hän luottaa ja uskoo meihin. Kun me pelkäämme, Hän on lähellä ja vakuuttaa auttavansa meitä.

One thought on “Usko ja tärkeät tunteet

  1. Niin totta tuo mitä kirjoitit. Vain tunteita seuraamalla on tuuliajolla, mutta Jumalan sanaan ja ja hänen armollisiin tunteisiinsa voi luottaa. Kuitenkin Jumala on luonut meihin tunteet ja niitä voi luodata vaikka tämän laajan Kristus- ja rauhakeskeisen SDG*tunnekartan kautta, joka on tehty Jumalan kunniaksi. Olen hahmottavinani, että tuolta kartalta voisi peilata sekä inhimillisiä tunteita kuin myös omaa suhdetta Jumalaan.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: