Usko ja tärkeät tunteet

Kaipaisimme uskossamme kokea Jumalan läsnäoloa. Kaipaisimme kokea Raamatun lupaamaa lepoa, rauhaa, iloa ja yltäkylläistä elämää. Kaipaisimme kokea Jumalan rakastavan meitä.

Mutta tunteet heittelevät; toisena päivänä koemme Herramme selvästi ja toisena päivänä Hän vaikuttaa etäiseltä. Joinakin päivinä koemme uskon varmuutta ja lepoa, joinakin päivinä emme näe mitään ja olemme täynnä epäuskoa. Yhdessä hetkessä luotamme, toisessa epäilemme kaikkea, jopa sitä mitä olemme kokeneet Herran kanssa.

Meidän tunteita ohjaavat niin monet tekijät ja olosuhteet. Ne heittelevät eikä niiden varaan voi rakentaa. Mutta tiedätkö mitä? Jumalan tunteet sinua kohtaan eivät muutu. Hänen rakkautensa ei muutu, Hänen hellyytensä ja myötätuntonsa elämääsi kohtaan ei vaihtele eikä Hänen halunsa auttaa vähene.

Kun perustamme uskonelämämme Kolmiyhteisen Jumalan tunteiden varaan, silloin olemme turvallisella pohjalla. Mistä löydät Hänen tunteensa sinua kohtaan? Hänen Sanastaan, Raamatusta. Sitä kannattaa tutkia ja opiskella. Löydät sieltä Jumalan, joka on aina sama sinua kohtaan. Hän ei muutu tunteittemme mukaan.

Kun meidän rakkautemme kylmenee Häntä kohtaan, Hänen rakkautensa ei muutu. Kun me epäilemme Häntä, Hän luottaa ja uskoo meihin. Kun me pelkäämme, Hän on lähellä ja vakuuttaa auttavansa meitä.

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s