Takaisin Jumalan turvaan

Sitten Jumala sanoi Jaakobille: “Lähde Beeteliin, asetu sinne asumaan ja rakenna sinne alttari Jumalalle, joka ilmestyi sinulle, kun pakenit veljeäsi Eesauta.” (1. Moos. 35:1)

Vuosia aikaisemmin Jaakob oli oman petoksensa tähden joutunut pakenemaan veljeään Eesauta perheensä luota Harraniin. Matkalla hän yöpyi Beetelissä, jossa Jumala kohtasi hänet mieleenpainuvalla tavalla. Jumala lupasi olla Jaakobin kanssa ja varjella hänet missä ikinä hän eläisikään. Jumala myös lupasi, ettei Hän hylkäisi Jaakobia. Muistuttaa muten erehdyttävän paljon Jeesuksen lupausta olla aina meidän kanssamme.

Sitten vuodet vierivät ja monien kovien kokemusten jälkeen Jaakob palasi ison perheen kanssa kanaanin maahan. Hän joutui hyvin vaikeaan tilanteeseen, kun hänen omat poikansa tappoivat maassa olevan kaupungin, Sikemin, kaikki sotakuntoiset miehet. Jaakob pelkäsi, että tieto tapauksesta leviäisi muihin kaupunkeihin ja se olisi hänen loppunsa.

Jumala käski Jaakobin palata Beeteliin. Jumala kutsui Jaakobia siis palaamaan takaisin siihen turvalliseen ja läheiseen suhteeseen Hänen kanssaan, josta Jaakob oli saanut nuorena miehenä esimakua juuri samassa paikassa.

Ahdistuksessaan Jaakob komensi perhekuntaansa hävittämään epäjumalat ja puhdistautumaan Jumalaa varten. Jaakob pakeni Jumalan turviin ja Raamattu kertoo, että silloin Jumala itse auttoi Jaakobia ja esti naapurikaupunkeja kostoaikeilta.

Meitäkin Jumala kutsuu takaisin omaan Beeteliimme. Joskus Hän sallii elämäämme tulla mahdottomalta tuntuvia tilanteita vain, jotta Hän saisi meidät takaisin läheiseen yhteyteen kanssaan. Hän haluaa olla meille Jumala, jonka turviin saamme paeta ja joka huolehtii kaikista asioistamme.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: