Luvattu puu ja estävä käärme

“… jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettynä” (Kol. 2:3).

Aadam, Eeva, käärme ja houkutteleva mutta kielletty hedelmäpuu – siinä oli ihmiskunnan kuolettava yhdistelmä. Yksi ainoa hedelmäpuu oli kiellettyjen listalla mutta käärme loitsi parhaat kyseenalaistuksensa ja niin ihmisten ja Jumalan väliin lyötiin “synti” -niminen kiila.

Tänään asetelma on päälaellaan. Näyttämöllä on edelleen ihmiset, käärme ja ihana hedelmäpuu, mutta tällä kertaa se on enemmän kuin sallittu. Ja tänään käärme kuiskuttelee valheitaan ja puolitotuuksiaan, jotta ihmiset eivät söisi juuri tästä yhdestä ainoasta puusta, jonka hedelmät antavat iankaikkisen elämän.

Kristus-puu on elinvoimainen ja sen oksilla roikkuvat täyteläisen väriset anteeksiantamuksen, rakkauden, yhteyden ja voiman hedelmät. Kristus-puu kutsuu luokseen jokaista nälkäistä mutta käärme yrittää peittää sen äärelle johtavaa ikivanhaa polkua ja saada ne, jotka puun löytävät, epäilemään omaa arvollisuuttaan siitä nauttimiseen.

“Onko Jumala todella sanonut?” -kysymys on edelleen käärmeen päätaktiikka. Ensimmäisten ihmisten kohdalla kumottiin Jumalan kielto, tänään kumotaan Jumalan lupaus.

Ehkä et tänään löydä tietäsi Kristuksen luokse kaikkien syytösten ja ahdistusten verkkojen läpi? Olet lannistuneena jäänyt paikoillesi ja nojaat epäilyksien ajatuskuplien alla ruskeaan runkoon, joka on hiljaa kuunnellut miksi -kysymyksesi ja todistanut kyyneleesi.

Juuri siinä on Kristus-puu! Juuri siinä, missä nostat katseesi käärmeen sihisevästä kielestä, huomaat kätesi ulottuvilla notkuvan maukkaat Jumalan lahjat. Ne ovat juuri sinua varten. Jumala on todella niin sanonut!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: