Vaikka kantaisit maailman kaikkea hätää

“Sillä hän pelastaa minut kaikesta hädästä” (Ps. 54: 9).

Meidän vihollisimme Perkele on erikoisasiantuntija ihmisten eristämisessä kipeään yksinäisyyteen. Ihminen voi olla hädällä ja häpeällä vuorattuna kuin ammattitaitoisimman putkimiehen suojaama ilmastointikanava vaikka kodin täyttäisivät ihmiset lattiasta kattoon ja vauvasta vaariin.

Yksi vihollisemme parhaista shakkitaktiikoista on uskotella, että minun tämän päivän hätäni on jotain sellaista, mitä muut eivät tunne, kuilu niin syvä, ettei edes Jumalan ohjaava käsi voi ulottua pohjalle saakka.

Kun Raamattu vakuuttaa Jumalamme pelastavan meidät kaikesta hädästä, saa sanaan “kaikki” sisällyttää koko ihmiselämän painon, kaikki sen sävyt kepeän vaaleasta painostavan tummaan.

Ehdottomasti “kaikki hätä” -luettelon alaotsikoista löytyy myös sinun nykyinen kipusi ja polkusi, josta et itse löydä enää takaisin turvallisille niityille.

Sinun hätäsi, josta Perkele maalailee maiseman joissa ei kenenkään toisen varjoa näy sinun lisäksesi, on Jumalan silmissä kuin syvä joki, jonka poikki monet hänen rakkaat lapsensa kahlaavat läpi, vaatteet märkinä ja ruumis sekä sielu kylmästä vapisevina ja saapuvat yllättäen kullankeltaisille pelloille, pohjaton suru vaihtuneena ihmetyksen kiitolliseen iloon.

Niin, vaikka kantamasi hätä, epätoivo, uupumus ja suru käyttäisivät sinua ihmistrampoliinina ja pomppivat ylläsi ilkikuristen naururemahdusten saattelemina; vaikka olisit taivaaseen saakka varma, ettei juuri sinun hätääsi löydy lääkettä Isäsi lääkevarastosta, se kaikki koskettaa vain sinun kärsimyksen muovaamaa putkinäköä ja ihmisen kokoista neuvottomuutta.

Jumala näkee ja ei vain näe – vaan tuntee sielussaan myös sinun erityisen hätäsi. Eikä Hän onneksi ole sidottu meidän hauiksemme vahvuuteen. Sitä kaikkea tarkoittavat sanat: “Hän pelastaa sinut kaikesta hädästä!”

2 vastausta artikkeliin “Vaikka kantaisit maailman kaikkea hätää

 1. Kiitos Jeesus että Sinä Voit silloinkin kun minä en enää jaksa tai pysty. Elämäni lepää Sinussa.

 2. Jaakolla on taito tuottaa tekstiä, joka puhuttelee.
  Tässä taas yksi sellainen.

  Niin… “kaikki” taitaa todella tarkoittaa kaikkea!

  Raamattu Kansalle sanoo, että “Hän on vapauttanut minut kaikesta ahdingosta”. Näen tässä aikamuodossa kaiken sen, mitä Herra on aiemmin tehnyt elämässäni.

  Näin oletan myös Daavidin ajatelleen.

  Joten onkin hyvä kysymys: miksi Hän olisi lopettanut juuri nyt? Aijai. Epäilevä Tuomas otti putkinäkö-kortin pakasta, taas…

  “Hän pelastaa minut kaikesta hädästä” ja/tai “Hän on vapauttanut minut kaikesta ahdingosta”, väliäkö tuolla?

  Preesens, perfekti, futuuri tai aoristi – Herra sen kuitenkin on tehnyt ja tekee!

  Emme me!

  Terveisiä sieltä syvästä joesta,
  Vihollisen vedätyksen taas olen uskonut,
  olen neuvoton putkinäköpoika.

  Mutta silti tämä kahvi-T yrittää vähäisellä uskon määrällään uskoa Jumalan lupauksiin, Kirjoituksiin.

  Kuten kirjoittamastani näkee.

  Hermostunut ja surumielinen. Nämä adjektiivit Herra poisti nykyisestä kivustani. Tilalle tuli uupumus.

  Siltikään en ole täysin tyytyväinen.

  Armoa tuli tänäänkin tuhlattua.

  Tuhlaajapoika odottaa Isän rakkauden kosketusta, jälleen kerran.

  Uutta. Uudistavaa.

Kommentoi tätä julkaisua

%d