6 thoughts on “Kaksi tapaa päästä lähemmäs Jumalaa

  1. Moi, Jaakko
    tässä oli samanlaista ilosanomaa kuin Ruokasen Luther-analyysissa ’Miten uskoa, kun ei voi uskoa?’ Eli Jla kurkottaa kohti meitä syntisiä Kristuksen kautta. On kai niin, että ao. kirjan ajatuksia lainaten se on oikeasti Jlan Henkensä kautta toimittama suunnitelmansa mukainen ihme, että joku saa nähdä tietyllä hetkellä valon jonkin Raamatun paikan suhteen. Tuntuu siltä, että sait nähdä ja antaa pilkahduksen minulle, pitkästä aikaa. Useinhan on niin (mielestäni), että ’sana ei aukea’ selittäjälle eikä kuulijallekaan. Silloin jäämme kuivien ’lain käskyjen’ alle ’kehittämään itseämme’ – toivottomuudessa. Taitaa olla niin, että koko pelastusprojekti on Jlan varassa alusta loppuun. Myös se, minkä verran minkinlaista uskoa Hän kullekin kulloinkin antaa. -Timo L

  2. Amen,kiitos Jaakko.Vahvistit ihanasti ”ääntä toisen maailman”…Jeesus On Ihana . Jaakko,olet niin totta!!

  3. Usein toistuu kysymys, kuinka päästä lähemmäksi Jumalaa, ja sitten tarjoillaan vastauksia, yksi yhtä, toinen toista. Itse mietin, onko kysymys lainkaan relevantti. Jumala on ulottuvillamme kaiken aikaa:”Hänessä me liikumme, elämme ja olemme.” Jumala ei ole jossain kaukana, jonne pitäisi ponnistella päästäkseen.
    Hän on ulottuvillamme koko ajan. Yksikertainen sydämen kääntäminen hänen puoleensa, ajatusten suuntaaminen häneen riittää.
    Mutta jos säntäilemme sinne tänne eri opettajien neuvoja etsien ja yrittäen noudattaa niitä, olemme lopulta ihan pyörryksissä.

    Ymmärrän, että Jaakko tarkoitti kahdella tavalla lähestyä Jumalaa toisaalta fariseusten tarjoilemaa lain noudattamisen tietä että meidän tavallisten ihmisten tietä tulla Jumalan löytämiksi. Jälkimmäinen merkitsee suostumista vain kääntymään häneen päin ja odottamaan kaikkea tarvitsemaamme apua.

    Entä sitten, kun olemme tulleet löydetyiksi? Emme voi jäädä tilaan, että meidät on aina uudelleen löydettävä. Eikö tarkoitus ole jatkaa elämää löydettynä, siellä paimenen ja tarhan turvissa eläen?
    Ajattelen, että kaiken aikaa ei tarvitse ponnistella ja pohtia, miten päästä lähemmäksi. Hän on jo lähellä, aivan läsnä, kun vain ymmärrämme avautua hänen läsnäololleen ja siinä tulla hänen hoidettavakseen.

  4. Kiitos kommentista. Ehkä tulkitsimme löytämisen eri tavoin. Minun mielestäni ratkaiseva löytäminen tapahtuu silloin, kun Jumalasta erossa elävä ihminen herää ja kääntyy Jumalan puoleen ja alkaa elää häneen turvautuen.
    Raamattu sanoo:”Seitsemästi vanhurskas lankeaa, mutta nousee jälleen.” (Itse sanoisin mieluummin:”… mutta Herra nostaa hänet jälleen.”) Nämä lankeemukset eivät tapahdu kuitenkaan pois Herrasta, niin että Jumalan täytyisi aina etsiä hänet uudestaan ja luoda suhde uudestaan. En ymmärrä, mikä kommentissani oli menestysteologiaa. Kyllä minäkin kadotan luottamuksen usein, mutta en koe sitä niin, että olisin joutunut Herralta kadoksiin. Se on pikemminkin sitä, kun virressä sanotaan: synnin sumu sielun peittää. Näitä sumusäitä tulee Herran ja minun välille, mutta en koe, että olisin silloin heti kateissa häneltä.
    Toivottavasti nimimerkki tulee näkyviin. En halua olla pelkkä Nimetön.
    Pitäisi olla myös selvä sana: lähetä.

  5. Ennen oli hyvä systeemi, kun oma kommentti tuli näkyviin ja ilmaisu: kommenttisi odottaa tarkistusta. Näki, että on ainakin mennyt perille. Toivottavasti nämä nytkin tarkistetaan ennen julkaisua.

  6. Tero, ymmärrän hyvin, että sana ei aina meinaa riittää. Haluaisi vakuuttua, että tää sana on nyt just mulle. Yleisiä lupauksia ei aina uskalla omistaa itselleen – vaikka kaikillehan ne on tarkoitettu. Mutta herää kysymys, voinko jonkin lupauksen omistaa just siihen tilanteeseen ja asiaan, joka mieltä ahdistaa.
    Muutama sellainen kokemus on, että jokin sana on kolahtanut niin tuntuvasti, että on voinut kokea sen Jumalan puheena itselleen. Mutta liian harvoin näin käy. Silloin ei auta kuin kertoa Jumalalle, että tunnemaailma on niin kaaoksessa, että ei pysty löytämään sanaa, joka toisi levon. Ja sitten odottaa.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.