Viikon ajatus: vko 18

Ihminen kaipaa Jumalan yhteyteen, mutta usein luulee pääsevänsä siihen omilla ansioilla tai suorituksilla. Jumalan antama väylä pelastukseen on iankaikkinen armoliitto. Armoliitto, Raamatun punainen lanka, on perustunut viattoman veren elämän voimaan ja on ollut eri aikoina eri muotoinen. Vanhassa liitossa uhrattiin viaton eläin. Uudessa liitossa Jumala antoi oman poikansa täydelliseksi uhriksi. Ytimessä on siis armon vastaanottaminen lahjana. Armon vastaanottamisesta seuraa lepo, rauha ja turvallisuus. Pelastus antaa elämään myös merkityksen ja tarkoituksen, kuuliaisuuden Jumalan sanalle. Tällöin motiivina on kiitollisuus, armo ja rakkaus, ei meidän oma hyvyytemme, pyrkimyksemme tai suorituksemme. Pelastus on siirtymistä lain, legalismin ja uskonnollisuuden alta armon alle. Täytetyn työn tuntemiseksi Jumala puhuu sydämiimme evankeliumin, sanansa, Pyhän Hengen, seurakunnan sekä luomistyönsä kautta, kuten luonnon kautta. Sovitus on täydellinen, mutta emme pysty käsittämään siitä kuin murto-osan maanpäällisen elämämme aikana. Taivaan Isän armolla sinua siunaten Eija ❤️

One thought on “Viikon ajatus: vko 18

  1. Kiitos, vahvaa ruokaa!

    ”…ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja”.
    Tämä kohta pysäytti nyt jotenkin tuoreella tavalla.

    Se puhuu minulle siitä, että kun Jumala näkin miten Hänen lapsensa uuvuttavat ja tuhoavat itsensä ja muut yrittäessään mahdotonta, Hän Isän rakkaudessaan halusi auttaa meitä. Saamme lopettaa yrittämisen tässä ja nyt eikä meidän tarvitse enää koskaan yrittää itse pelastaa elämäämme. Hän, Kaikkivaltias, pelasti sen jo puolestamme (absurdisti sitä silti itse yritämme). Ihmeellinen lahja!

    Eikä meidän tarvitse harhailla etsimässä pelastusta vaihtoehtojen viidakosta. Jeesus on tie, totuus ja elämä, vakuuttaa Raamattu VT:n alkusanoista UT:n loppusanoihin asti. Ihmeellinen kirja!

    Tämä pieni pohdintani osoituksena siitä, että nämä Eijan jakamat yksittäiset Raamatun kohdat kuvineen ovat todella puhuttelevia ja Sana pelastaa/parantaa yhä uudelleen. Lahjaa lahjan päälle!

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.