Toisia “kiusatumpi”?

“Mutta Mooses oli hyvin nöyrä mies, nöyrempi kuin kukaan muu ihminen maan päällä.” (4. Moos. 12:3)

Ajatteletko koskaan olevasi jotenkin kiusatumpi kuin toiset ihmiset? Tunnetko sinulla olevan enemmän sisäisiä ristiriitoja, houkutusta johonkin minkä tiedät olevan väärin tai koetko muuten olevasi ahdistettu?

Raamattu kuvaa Moosesta hyvin nöyräksi ihmiseksi. Hebreankielisen nöyrä -sanan voisi yhtä hyvin kääntää sanalla kiusattu. Eli Mooses oli toisin sanoen kiusatumpi ihminen kuin kukaan toinen.

Mitä tarkoittaa olla kiusattu? Sana viittaa siihen, että joku tai jokin kiusaa, aiheuttaa harmia ja ahdistaa. Kristittyä kiusaa usein hänen oma sisäinen pahuutensa. Myös sielunvihollista kutsutaan Kiusaajaksi. Kiusaukset vievät elämäniloa vetämällä ihmistä alas raskaiden painojen tavoin ja ne haluavat työntää ihmisen ulos hänen Jumalan antamasta suunnitelmasta.

Nöyryys ja sisäiset kiusaukset ja ahdistukset kuuluvat hyvin yhteen. Mitä enemmän ihminen ymmärtää omaa puutteellisuuttaan ja syntisyyttään, sitä enemmän häneen syntyy tarvetta Vapahtajalle. Ja mitä enemmän hän tyhjenee omasta ylpeydestään ja voimastaan, sitä enemmän hän saa täyttyä Kristuksella.

Mooses joutui kokemaan elämässään paljon kiusauksia, vaikeuksia ja ahdistuksia. Tuloksena oli hyvin nöyrä mies, jonka kautta Jumala saattoi toimia hämmästyttävällä tavalla. Muistetaan tämä omien kiusaustemme keskellä.

One thought on “Toisia “kiusatumpi”?

 1. Hei Jaakko!

  Kiitos tästä tekstistä!

  Se oli jäänyt tultuaan lukematta ja luin sen nyt vasta. Ehkä oli näin tarkoitettu, sillä juuri nyt tarvitsin tuon sanan.

  Kiitos myös muista kirjoituksistasi. Olet Herrran käytössä.

  Ole siunattu!

  Pirkko Rantaneva

  Yksin armosta kirjoitti to 13. joulukuuta 2018 klo 12.09:

  > Jaakko Pirttiaho posted: “”Mutta Mooses oli hyvin nöyrä mies, nöyrempi > kuin kukaan muu ihminen maan päällä.” (4. Moos. 12:3) Ajatteletko koskaan > olevasi jotenkin kiusatumpi kuin toiset ihmiset? Tunnetko sinulla olevan > enemmän sisäisiä ristiriitoja, houkutusta johonkin minkä tiedät” >

Kommentoi tätä julkaisua

%d