Odottaminen palkitaan

“Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui puoleeni ja kuuli avunhuutoni.” (Ps. 40:2)

Elämässä tulee vastaan monia hetkiä ja tilanteita, joissa koemme, ettemme osaa toimia tai edetä oikein. Niissä hetkissä ymmärrämme oman rajallisuutemme. Silloin käännymme Jumalamme puoleen ja pyydämme Häntä avuksemme.

Mitä epätoivoisempi tilanteemme on, sitä kiihkeämmin huudamme Herraamme apuun. Monesti emme saa vastausta heti, vaan joudumme jäämään luottamuksen varaan; emme voi muuta kuin odottaa Jumalan murtautuvan elämämme keskelle ja osoittamaan voimansa.

Jos odotus kestää viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia, epäusko alkaa nostaa päätään. Odottamisen sijaan saatamme alkaa itse pelastaa itseämme ja sen seurauksensa monesti joudumme vain pahempaan pulaan.

Mitä Jumalan odottaminen käytännössä tarkoittaa? Se on sydämen rukousta Isälle: siinä kerromme tilanteemme Jumalallemme ja jäämme odottamaan Hänen vastaustaan. 

Älä ollenkaan epäile, etteikö vastaus tulisi. Jumala kuulee lastensa avunhuudot ja Hän jatkuvasti toimii heidän parhaakseen. Vastauksen pitkittymiselläkin on omat tarkoituksensa.

Daavidin todistus Jumalan toiminnasta on edelleen totta. Hän kumartuu puoleemme ja kuulee huutomme. Ja Hän toimii aina parhaalla tavalla ja oikeaan aikaan.

2 vastausta artikkeliin “Odottaminen palkitaan

  1. Rohkaiseva teksti! Jännästi vielä kävi niin, että tänä aamuna luin kirjasta nimeltä “Rukous ja päivän sana” (David Lukas) samasta psalmista jakeet 2-4. Tuossa kirjassa ei muuta olekaan kuin aina joka päivälle muutama jae. Kirja lienee ulkoasusta päätellen 70-lukua. Tuo mieleen sen aikasen virsikirjan. Sitten luin vielä Lutherin Mannasta tämänpäiväisen tekstin, jossa oli kohtana Psalmi 130:5 ja siitä Lutherin hyvät huomiot odottamisesta.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: