Ihmispomppupallo

“Hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa.” (1. Kor. 1:30)

Oletko nähnyt joskus sellaisia suuria pehmustepalloja, joiden sisässä ihminen pystyy pyörimään ympäri nurmikkoa? Tuollainen ihminen superpallon sisällä vastaa hyvin kysymykseen, mitä tarkoittaa sanonta, että me olemme Kristuksessa.

Ensinnäkin ulkopuolinen näkisi pallon sisällä olevan ihmisen pallon läpi; samoin Jumala näkee meidän kristityt Kristuksen läpi. Koska Jeesus on puhdas, pyhä ja vanhurskaus, sellaisena Jumala pitää meitäkin.

Toisekseen kuvittele, että pallon sisällä olisi liuta energiapatukoita. Ne olisivat pallossa pyörivän käytössä tarpeen vaatiessa. Raamattu ilmoittaa, että kaikki Jumalan siunaukset ovat Kristuksessa (Kol. 2:8). Meille se tarkoittaa sitä, että ollessamme Kristuksessa me omistamme samat siunaukset. Niitä ei ansaita, vaan ne lahjoitetaan siinä yhteydessä, kun meidät yhdistetään Jumalan Poikaan.

Kolmanneksi pallo suojaa sisäpuolella olevaa maaperän töyssyiltä. Yhtä lailla Kristus suojaa meitä vihollisen juonilta ja tuhovimmalta. Kristuksessa ollessamme meidän ei tarvitse pelätä.

“ihmispomppupalloon” pitää itse kammeta sisälle. Kristuksen osalta tämä vaihe on toisin, sillä itse Jumala on asettanut jokaisen kristityn Kristukseen.

Jumala myös ilmoittautuu olemaan taho, joka jatkuvasti vahvistaa meidän huikeaa asemaamme (2. Kor. 1:21). Kuka voi siis irrottaa meidät Kristuksesta ja yli ymmärryksen käyvästä armosta?

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: