Mikä on sinun Akorinlaaksosi?

“… minä muutan Akorinlaakson toivon portiksi” (Hoos. 2:17)

Akorinlaakso oli israelilaisille ja Hoosean kirjeen kuulijoille kansallisen häpeän paikka. Se edusti sellaista epäonnistumista, jota ei haluttu muistella. Maininta Akorinlaaksosta viittasi israelilaisten tappioon pienen Ain kaupungin luona. Tappion syynä oli yhden israelilaisen, Akanin tekemä synti.

Mikä on sinun Akorinlaaksosi? Onko elämässäsi jotain kipeää ja häpeää tuottavaa? Onko häpeäsi jotain sellaista, jota et haluaisi ajatella mutta joka nousee aika ajoin omaantuntoosi?

Kuuntele Jumalan uskomaton lupaus – Hän pystyy muuttamaan Akorin laakson toivon portiksi! Se tarkoittaa, että Jumala pystyy ja haluaa ottaa käsittelyynsä syvimmät epäonnistumisemme ja vapauttaa meidät häpeästämme. Hän pystyy kääntämään lankeamisemme voimavaraksemme. Häpeä muuttuu iloon ja toivoon, koska löydämme Akorinlaaksoistamme Jumalan, joka rakastaa meitä ja joka kykenee avaamaan elämämme umpisolmut.

Jeesus on todellinen Toivon portti. Hänelle saamme kertoa kaikki asiamme ja Hän ottaa häpeämme omakseen. Ja vaikka emme osaisi avata Hänelle häpeän tähden lukittuja sydämemme huoneita, Hänellä on jokaiselle meille sopivat rakkauden avaimet. Hän tahtoo ottaa häpeämme ja täyttää meidät hyväksynnällään ja armollaan.

2 vastausta artikkeliin “Mikä on sinun Akorinlaaksosi?

  1. Ihana kirjoitus: Toivosta puhutaan tässäkin! Tänään alkoi mielessäni soida laulunpätkä: “…toivo meille lahjoitetaan…”. Se tuntui lohdulliselta; juuri se, että se lahjoitetaan!

  2. On sellaista jota nyt häpeän. Kokonainen ajanjakso, pitkä. Miten kadunkaan sitä. Voitko todella Jeesus ottaa häpeäni omaksesi? Minä uskon että voit kaiken. Auta epäuskoani! Pyydän anteeksi. Pelkään kuitenkin, että minulle tulee rangaistus, ansaitsemani rangaistus. Menetän siunauksiakin.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: