Lamaannuttavia esteitä

“Hänen vielä puhuessaan tuotiin synagogan esimiehelle kotoa sana: `Tyttäresi on kuollut. Älä enää vaivaa opettajaa.´” (Luuk. 8:49)

Evankeliumeissa kuvataan monia Jeesukselle kohdistettuja ihmisten avunpyyntöjä. Monta kertaa avunpyynnön ja avunsaannin väliin tulee lamaannuttava este.

Eräässä tällaisessa tapauksessa Jairos -nimisellä miehellä oli pahin mahdollinen hätä: hänen tyttärensä teki kuolemaa. Jairos ymmärsi, että ainoastaan ihme voisi enää pelastaa hänen tyttärensä ja niinpä hän etsi Jeesuksen käsiinsä. Jeesus oli lähdössä Jairoksen kotiin auttaakseen sairasta tytärtä, mutta matkalle sattui este. Jeesusta kosketti toinen hädässä ollut ihminen ja aikaa kului liikaa. Jairos saikin kuulla musertavan uutisen, hänen tyttärensä oli ehtinyt jo kuolla. Jeesusta ei siis kannattanut enää vaivata asialla.

Huomaa mitä tapahtui seuraavaksi. Juuri kun Jairoksen kannalta asiat nytkähtivät pahimmalle mahdolliselle tolalle ja viimeinenkin toivo oli hiipunut, Jeesus kääntyi hänen puoleensa. Jeesus sanoi Jairokselle jotain seuraavan kaltaista: “Olet Jairos juuri nähnyt minun voimani, joka on kaikkia olosuhteita ja mahdottomuuksia suurempi. Älä suostu lamaantumaan, jaksa uskoa!”

Jairoksen mielestä Jeesus ei ollut ehtinyt ajoissa apuun; Jeesuksen mielestä aika oli oikea Hänen ihmeelleen. Niinpä Jeesus herätti kuolleen tyttären eloon, ja Jairos sai nähdä epätoivonsa keskellä Jumalan kirkkauden.

Kertomus on tallennettu Raamatun sivuille siksi, että mekin jaksaisimme uskoa Vapahtajaamme. Voi olla, että rukouksistamme ja huudoistamme huolimatta asiat ovat menneet vain huonompaan suuntaan. Voi olla, että inhimillisesti olosuhteet ovat mahdottomat. Kaiken keskellä Jeesus kuiskaa meillekin: “Älä pelkää, usko ainoastaan. Minä kykenen pelastamaan synkimmänkin pimeiden keskeltä ja toimin elämässäsi aina oikealla ajalla.”

2 vastausta artikkeliin “Lamaannuttavia esteitä

 1. Kupponen kuumaa lämmittää tällaista kuvaa katsellessa… ☕️🤓

  Ehkä Hän on antanut ja antaa kaiken romahtaa juuri siksi, jotta sitä suurempi olisi se ihme, josta romahtanut nousee Hänen avullaan. 🙌🏻

  Viisi kertaa nostettu synnin synkistä syvyyksistä.

  Tulen muistamaan tämän vuoden kesän.
  Juhannuksesta alkaen heinäkuun 10. päivään.

  Kuusi kertaa tänä vuonna.

  Pitkäperjantai meni pieleen myös. 🐣🤕

  Toivottavasti ei tule enää ikinä toistumaan! 😰

  Ei ainakaan netissä.

  Herra, varjele minut siltä! 🙏🏻

  Kaipa ahdistuneisuus ja ne pelkotilat nekin parempia kavereita ovat kuin tarkoitushakuinen tyhmyys netissä?

  Jos valitsen tyhmyydet, niin mieleni mätänee.

  Jos sen sijaan valitsen ahdistuksen ja pelkotilat, niin pahimmillaan ne repivät mieleni. 😖😫

  Valitse siinä sit nyt näistä, kahdesta pahasta.

  Vapautta näistä edelleen etsin… 🙏🏻

Kommentoi tätä julkaisua

%d