Jumala on perintöosasi

”Herra sanoi Aaronille: `Kun israelilaiset jakavat maan ja muut heimot saavat osuutensa, sinä et saa omaa osuutta maasta, sillä minä olen sinun perintöosasi.´” (4. Moos. 18: 20)

Jumalan välikappaleet ovat monesti vailla maallista omaisuutta. Jumala ei näytä antavan heille aina samalla tavalla niitä asioita, joista me ihmiset haemme nautintoa ja tyytyväisyyttä. Jumalan omia riisutaan, jotta jokin heissä alkaisi haluta muunlaista rikkautta.

Ehkä sinäkin katselet ympärillesi ja hieman kateellisena katselet kuinka ihmiset lähettyvilläsi rakentavat toinen toisiaan komeampia taloja ja ostavat uusia autoja. Ehkä koet jääväsi vaille jotain sellaista, mistä toiset tuntuvat saavan sisältöä elämäänsä?

Jumala kutsuu meitä lapsiaan monenlaiseen köyhyyteen, jotta silmämme avautuisivat todelliselle aarteelle. Kristus on meidän perintöosamme. Hän on enemmän kuin tavarat ja saavutukset. Hänestä sielu voi löytää sellaisen ilon ja kiinnekohdan, että muut arvot menettävät hohdettaan.

Älä siis suostu siihen houkutukseen, että suostut vertailemaan maallisia olosuhteita toisten kanssa. Parhaimmat rikkaudet saavuttavat ne, joilla ei tunnu olevan mitään. Heille ei välttämättä sallita inhimillisen näkökulman kannalta samanlaisia siunauksia kuin muille – he saavat paljon enemmän. Jumala tahtoo olla heidän perintöosansa. Sinun perintöosasi.

DSC07597

One thought on “Jumala on perintöosasi

  1. Jaakko,
    On suurta armoa lukea sun syviä oivalluksia Jumalan sanasta.
    Tämäkin, että emme kiinnittäisi sydäntämme siihen mitä maailmassa ja maailman ihmisillä on, on viisautta Jumalalta, että etsimme sitä mikä ylhäällä on;
    Viisautta Jumalan pelkoon ja ymmärrystä pahan karttamiseen!
    Amen.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.