Parannuksen teko ei pelasta

Meillä ihmisillä on taipumus luottaa itseemme kun kyseessä on pelastuksemme. Parannuksen teko on usein kristittyjen väittelyn aihe ja tulee helposti ansioksi; kun minä tein parannusta siitä ja tästä, Jumalan armo huolehtii lopusta. Tällainen ajattelu saattaa käsitykseen siitä, että todellisuudessa meidän parannuksen tekeminen pelastaa meidät.

Mutta parannuksen tekeminen ei meitä pelasta, oli se sitten kuinka syvää, aitoa ja Jumalan mielen mukaista. Meidät pelastaa yksin Kristus. Hänen osuutensa meidän pelastamisessa on 100 prosenttia.

Uskonpuhdistuksen ydin kiteytyi sanoihin “Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden”. Nämä sanat tarkoittavat sitä, että me emme pelastu parannuksen tekojen, synnin vastustamisten ja voittamisten, pyhityksen tai hyvien töiden tähden. Ne ovat pelastuksen seurausta.

Parannuksen tekeminen on mielenmuutosta. Se tarkoittaa tarkemmin suunnan kääntämistä, suuntautumista kohti Jumalaa. Ihminen, joka on kääntänyt selän Jumalalle, kääntyy takaisin Jumalaan päin. Miksi hän niin tekee? Koska hän kuulee selkänsä takaa hellän ja rakastavan armokutsun.

Pelastusta voisi verrata tilanteeseen, jossa ihminen on haaksirikkoutunut ja ajelehtii merellä laivankappaleiden varassa ilman toivoa. Pelastustyöntekijät tekevät päättäväisesti töitä löytääkseen kadonneen. Lopulta pelastushelikopteri löytää ajelehtijan ja pelastaja laskeutuu kopterin tikkaita pitkin haaksirikkoutuneen luokse. Meressä oleva miesparka on yrittänyt viimeisillä voimillaan heilauttaa kättään kopterille tullakseen nähdyksi. Loppu jää pelastajien tehtäväksi. Miehen olisi pelastuttuaan järjetöntä väittää omaa käden heilautustaan pelastautumisensa syyksi – yhtä vähän meidän kannattaa laittaa painoarvoa omille suorituksillemme Jumalan kanssa.

Mutta eikö Raamattu opeta parannuksen teon yhteydessä synnistä luopumista? Pyhä Henki on se taho, joka ottaa vastuulleen kristityn kasvattamisen alusta saakka. Ja Hän antaa voimaa pyhitykseen ja hyvien töiden tekemiseen toisille. Hänellä on keinonsa taistelussa niitä syntejä vastaan, joissa itse koemme voimattomuutta. Mutta jos synnistä luopuminen laitetaan pelastuksen ehdoksi, silloin menetetään armo, evankeliumi ja Kristus.

Parannuksen teko ei siis riitä pelastukseen. Mutta Kristus riittää. Hänet kristitty omistaa heikoimmallakin uskon säikeellä.

One thought on “Parannuksen teko ei pelasta

  1. Oikea sydämen Usko siihen että Jeesus on kuollut syntien puolesta, saa aikaan suun tunnustuksen ja kuuliaisuuden Jeesuksen ohjeille ja nuhteille Uudesta testamentista, siis kuuliaisuuden parannuksen tekoon, parannuksen teko liittyy pelastetun ihmisen tekoihin käytännössä, koska se on luottamuksen osoitusta Jumalaa kohtaan joka näkyy kuuliaisuutena tottelemisena ja kunnioituksena Jumalaa kohtaan tekoina, Jeesuksen tekojen ansiosta, siis armosta, ilman että parannuksentekoa koitetaan jättää huomiotta evankeliumista, ja painotetaan toista, ne liittyy aina yhteen, on päivän selvää että sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan, yksin Armosta Jeesuksen sovitus työn kautta. Mutta koska seurakunta maailman laajuisesti vähän kerrallaan ja röyhkeästi hylkäsi Armon Parannuksen teon evankeliumin, armosta tehtiin halpa, ja sen seurauksena ei parannuksen teon sanoma hätkähdytä ollenkaan, eikä sille anneta tilaa seurakunnissa, parannuksen teko ja armon pelastus koitetaan jatkuvasti erottaa toisistaan, ja ymmärtää väärin, vaikka ne on toinen toisensa seurausta ja liittyvat yhteen, oikean uskovan elämässä, silti niitä koitetaan erottaa jatkuvasti, yksin kertaisten pakan sekoittelijoiden ansiosta joita on 90% seurakunnista. koska ihmisten käyttäytyminen ei selvästi miellytä Jumalaa, ja halpa armo tarkoittaa sitä että ihmiset eivät kunnioita muulla kuin huulillaan Jumalaa, kokoontumalla seurakuntaan keräämään rahaa ja keskittymällä rakennus hankkeisiin ynnä muuhun ihmis järkeilyyn, menestys evankeliumiin, josta Jumala jo varoittaa Raamatussa, ei jumala voi muuta kuin puuttua nyt asiaan, ja julistaa parannuksentekoa ja synnnistä pois kääntymistä ympäri maailman oikean Profeettansa ja Raamatun kautta, ja rankaista synnistä, kun parannuksenteko irroitettiin ja koitetaan iroittaa pois armon evankeliumista, niin Jumala häväistiin ja siitä Armosta jonka Jumala kalliilla hinnalla Jeesuksella maksoi, ja maksoi sen takia että ihmiset tekisivät parannuksen synnistä.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: