Ahdistukset synnyttävät lohduttajia

Raamattu valmistaa meitä ahdistuksiin opettamalla, että niitä tulee olemaan uskovien elämässä. Psalmeissa on tästä hyvä kuvaus: “Monta on vanhurskaalla kärsimystä” (Ps. 34:20). Kärsimyksestä on käytetty hebreankielistä sanaa ra, joka tarkoittaa “pahaa, onnettomuutta, tuskaa, ilkivaltaa, surua, vaikeuksia, murhetta”. Kärsimys pitää sisällään siis oikeastaan kaiken sen, mitä ihmiselle voi tämän elämän aikana tapahtua.

Jumalan ihminen ei kärsi turhaan. Kärsimyksemme tuntuvat kyllä monesti toivottomilta ja liian tuskaisilta kestää, mutta Jumala käyttää niitä työstääkseen meitä. Hebrealaiskirjeen mukaan Jumalan rakastava kuritus saa meissä aikaan synnistä luopumista ja osallisuutta Hänen pyhyyteensä.

Haluaisin nyt kuitenkin tarjota toisen näkökulman kärsimyksen tarkoitukseen. Siitä Paavali opettaa 1. Korinttilaiskirjeen 1. luvussa. Hän kertoo siinä kokevansa suunnattomia ahdistuksia, jotta osaisi suhtautua myötätunnolla toisiin kristittyihin ja lohduttaa heitä.

Kristuksen seurakunta tarvitsee tänään niitä kärsimysten ja ahdistusten karaisemia kristittyjä, jotka osaavat lohduttaa toisia ahdistuneita. Tällaiset kokeneet kristityt eivät anna helppoja elämänohjeita tai yläpuolelta tulevia viisauksia vaan osaavat asettua kärsivän rinnalle.

Valmistaako Jumala sinusta tänään lohduttajaa? Toisin sanoen, oletko keskellä sellaisia ahdistuksissa, joista et tahdo selviytyä? Ahdistuksen koulussa löydät suuremman, armollisemman ja rakastavamman Kristuksen. Tulet huomaamaan, kuinka sinua kannetaan vaikeuksien läpi huolimatta omasta epäuskostasi, heikkoudestasi ja ongelmistasi.

Lohdutuksen sanomasi on henkilökohtaisten ahjojesi jälkeen kirkas: vaikka kaikki muu murtuu ja katoaa, Kristus jää. Hän tulee jokaisen kärsivän luokse syvimmän surun hetkellä, lohduttaa, auttaa ja vahvistaa. Tätä sanomaa kärsivä seurakunta kipeästi tarvitsee. Se tarvitsee myötätunnon valtaamia ihmisiä.

SAMSUNG CSC

One thought on “Ahdistukset synnyttävät lohduttajia

  1. Haluat omien ahjojesi tähden, ja keskellä helpottaa muiden elämää❤ Tuoda valoa ja toivoa, osallisuuden Kristuksesta. Totuudessa ja rakkaudessa. Armon, ja lohdutuksen Hengessä.

    Mikään ei ole niin vaikeaa, kuin riisuminen. Jos siihen ei löytyisikään armahtavaa katsetta, vapauttavaa Kristuksen työtä, kuinka mennä läpi? Vielä elämästä saattaa toisten tuella selvitä, mutta entä ne salaiset syyllisyydenlastit..epäonnistuneet, aina keskeneräiseksi jäävät yritykset korjata ja uudistaa oma elämänsä ? Ja kohdata kerran oma kuolemansa.
    Tarjoat Jumalan toimintatapaa, jonka keskuksena Armo. Jeesus itse. Minunkin ainoa toivoni siinä, että Hän haluaa kohdata silmästä silmään synninreissuissa rähjääntyneen lapsen, pestä ihan puhtaaksi verellään, ja pukea omaan kauneuteensa.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: